Hund övningar

Att skaffa en hund utan att lära den olika kommandon, leka med den och lära den lydnad är att göra en otjänst både för hunden och er själva. Hunden blir mycket gladare och mår bättre om du gör hund övningar med den. Det är inte svårt och de flesta hundar är väldigt lättlärda. Det gäller dock att vara konsekvent så att hunden vet att det alltid är samma regler som gäller. Dessutom måste man göra alla hund övningar kontinuerligt. Några exempel på hund övningar som du göra direkt från när den är valp är:

1. Det första hunden bör lära sig är att under den dagligen vården som borstning, kloklippning och kontroll av tänder sitta still. Det enda du behöver göra är att hålla i den och visa att det inte är okej att smita iväg. Om du du där visar att det är du som bestämmer och du är konsekvent kommer den att lära sig att stanna kvar hos dig tills du är färdig. Så gjorde hundmamman och så ska du göra.

2. När du kallar på hunden ska den komma till dig – i alla lägen. Det här är en viktig träning och om du från första början gör den kommer du aldrig att ha problem med att den inte kommer när du kallar på den. Hur får man då hunden att förstå? Svaret är belöning. Övningen är att kalla på hunden och när den kommer till dig ska den belönas. Gör övningen ofta tills den förstår att det alltid lönar sig att komma till dig när du kallar.

3. Få hunden att inte dra i kopplet. Här måste du vara närvarande och få hundens uppmärksamhet. Prata, lek och belöna hunden. Om du går och tittar ner i telefonen kommer hunden att vilja göra något annat också och då kommer den att dra i kopplet. När hunden har lärt sig detta väsentliga kan du fortsätta med andra konster om du vill. Du kan lära den sitta, ligga, skaka tass och så vidare. Uppmärksamhet, kontinuerlig träning och belöning är vad som krävs av dig förutom kärlek till hunden som är det absolut viktigaste.

(Visited 341 times, 1 visits today)