Enkel hundras

När du väl bestämt dig för att köpa hund är frågan vilken ras du ska välja. En del har kanske bestämt från början exakt att det är just en speciell ras man vill ha. Man bör dock tänka lite på vad hunden ska vara till och varför. Vill du ha en hund till något speciellt ändamål som jakt, träning och dressering? Eller vill du ha en enkel hundras och mest som sällskap? Om vi utgår från att du vill ha enkel hundras som är lätt att sköta och träna och kanske inte kräver mycket motion är det bäst med en liten hund. Generellt sett vill större hundar ha mer motion även om många stora hundar är lätta att sköta och träna lydnad med. När du väljer en enkel hundras får du räkna in pälsen också för många hundar har päls som kräver omvårdnad. Några tips på enkla hundraser:

1. Chihuahua – Rasen är en ren sällskapshund och de är oftast friska och sunda. Pälsen kräver inte så mycket omvårdnad annat än bad när den är smutsig och att de långhåriga vill bli kammade någon gång i veckan. Trots att den är liten så är den aktiv och vill ha motion. Den är världens minsta hund och kan väga från från 500 gram till 3 kilo. Den kan leva i upp till 15 år.

2. Dvärgpinscher – Rasen är en sällskapshund som är aktiv och har temperament. Med lagom aktivitet är den en perfekt familjehund. Den är glad och plikttrogen och vill gärna vara nära sin ägare. Den har en lättskött päls och man badar den när det behövs. Rasen väger 4-6 kilo. Det är viktigt att uppfostra den från början och visa vem som sätter gränserna.

3. Tax – Taxen är en jakthund, men den passar också bra som sällskapshund då den har ett jämnt och trevligt temperament. De strävhåriga behöver trimmas någon gång om året och de långhåriga måste kammas och borstas. Rasen är ganska aktiv så det krävs att du har tid med den. Om du är bestämd från början så blir den både lydig och följsam. Det här var några tips. Tänk efter vad det är du vill med hunden så du väljer en ras som passar in i ditt liv.

(Visited 1 062 times, 1 visits today)